Correcció de textos professional: una garantia de qualitat

Ampersand

Avui dia totes les empreses generen un gran nombre de textos de tota mena: des de cartes fins a catàlegs, passant per pàgines web. Aquests textos són un reflex més de la imatge que projecteu. Si els vostres materials lingüístics estan mal redactats o contenen molts errors, no causareu una impressió òptima en els clients potencials. El nostre servei de correcció de textos professional us ajudarà a millorar la vostra imatge.

La importància de la correcció de textos professional

correcció de textosQuan escrivim, tots cometem errors. És inevitable, també per als lingüistes. Un accent de més o de menys, una coma mal posada, una lletra sobrera per un cop involuntari al teclat… Són petites coses que és molt difícil detectar en el text que hem passat hores escrivint.

Potser penseu que passar el corrector automàtic del processador de textos en acabar d’escriure és suficient. Si bé el corrector automàtic és una eina molt útil en el procés de correcció de textos, també té algunes mancances. Podeu trobar més informació sobre aquest tema en aquest article d’Albert Pla Nualart al diari Ara.

Per tot això, és important confiar aquesta feina a un corrector professional. Les persones que es dediquen a la correcció de textos professional tenen formació específica per detectar tant aquests petits problemes com d’altres de més importants: per exemple, aspectes gramaticals o sintàctics que només solen dominar els professionals de la llengua.

correcció de textos

Què es fa en una correcció

Durant el procés de correcció de textos professional es detecten els diversos problemes que pot presentar el text. D’una banda, es corregeixen errors ortogràfics i gramaticals, i també es comprova que s’han aplicat de manera uniforme certs criteris i convencions. En altres paraules: l’ortotipografia, és a dir, l’ús de tipus de lletra (com cursiva o negreta), de símbols, d’abreviatures, entre altres aspectes. En alguns àmbits d’aquesta part se’n diu correcció ortotipogràfica.

D’altra banda, també es poden corregir aspectes que no són pròpiament errors. Ens referim a coses com paraules repetides en excés, expressions poc genuïnes, incoherències, etc. Es tracta de polir el text perquè l’ús de la llengua sigui més propi i, sobretot, perquè sigui més fàcil d’entendre. Aquesta fase s’anomena correcció d’estil.

Així, doncs, tant si penseu que els vostres materials necessiten correcció ortotipogràfica com una correcció d’estil, demaneu-nos un pressupost sense compromís. A Ampersand treballem amb correctors de textos professionals per adaptar-nos a les vostres necessitats. I no oblideu que, per acabar de reblar el clau, també disposem del servei de revisió d’art final!

Tags: