Traducció de patents a Barcelona

Des de 0,10 € + IVA per paraula

Les traduccions de patents són traduccions de caràcter tècnic molt delicades, perquè en depèn l’extensió dels drets d’explotació en altres països dels procediments, productes, aparells o dispositius tècnics d’una empresa, així com l’ús de qualsevol d’ells. Un error, encara que sigui petit, pot engegar a rodar anys d’investigació i grans sumes de diners, ja que pot endarrerir l’acceptació de la sol·licitud i això pot donar avantatge a altres empreses. A Ampersand fa més de 25 anys que duem a terme traduccions de patents, en el format adequat per a la seva presentació a l’oficina de patents de cada país.

Traduïm patents en totes dues direccions en els idiomes següents

CatalàCastellàAnglèsFrancèsAlemanyItaliàRus

Per a altres llengües, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Sol·liciteu pressupost ara!

Per què heu de confiar la traducció de les vostres patents a Ampersand?

Coneixem la terminologia tècnica i jurídica necessària i el mercat

Les patents són documents que exigeixen dominar el llenguatge tècnic i jurídic, ja que fan referència a les característiques tècniques de la invenció que es vol patentar i als documents legals que acompanyen la sol·licitud. Per això, els nostres traductors de patents tenen un domini terminològic en tots dos camps, i també del mercat, la qual cosa garanteix la seva comprensió de la patent per aconseguir una traducció escrupolosament fidel a l’original, sense ambigüitats.

Ajudem a agilitzar al màxim el procés de patents internacionals

Els nostres processos de traducció garantits, reforçats per memòries de traducció obtingudes de patents ja aprovades i completats amb un procés de revisió que es regeix per un sistema de qualitat propi a nivell intern, minimitzen les probabilitats de rebuig de les sol·licituds per presència d’errates, per la qual cosa asseguren que el temps de registre, que sol ser llarg fins i tot en el millor dels casos, sigui el mínim possible.

El nostre respecte pels terminis fa que els clients puguin complir el seu calendari

Sabem que les patents són documents altament sensibles i que s'han de lliurar puntualment. Per això treballem amb fluxos de treball ben definits i monitorats amb eines de gestió que asseguren que cada etapa del procés es dugui a terme dins del termini establert; treballem proactivament per evitar retards, i ens comuniquem amb el client durant tot el procés per mantenir-lo informat.

Tenim més de 25 anys de trajectòria en traducció de patents

Som una empresa amb un alt grau d’experiència en la traducció de patents, i això suposa un plus de tranquil·litat per als nostres clients, ja que saben que no només obtindran el millor resultat en un moment donat, sinó també una disponibilitat postvenda a llarg termini, sobre el treball executat o sobre qualsevol altra qüestió que pugui sorgir.

Acompanyem els nostres clients amb una comunicació fluïda

Considerem que en una traducció de patents no només és important fer bé la nostra feina de traducció, sinó també estar disponibles per a qualsevol necessitat que pugui sorgir en un projecte. Per això assignem un interlocutor únic a cada empresa o projecte segons escaigui per reduir els temps de resposta i oferir la màxima tranquil·litat al nostre client.

Garantim la màxima confidencialitat amb mesures de seguretat exigents

Sabem que les patents són documents que demanen les mesures més exigents per protegir la informació que contenen. Per això disposem de sistemes de seguretat informàtica molt eficaços i treballem amb una plantilla estable de traductors per procurar el màxim control sobre el procés, els quals, al seu torn, estan subjectes individualment a acords de confidencialitat.

Oferim descomptes per volum a empreses

Treballem habitualment amb departaments de recerca i desenvolupament d’empreses i institucions que comercialitzen desenes de procediments, productes, aparells, dispositius tècnics patentats i els seus usos i som capaços d’adaptar-nos a les seves necessitats de calendari i al seu pressupost amb descomptes per volum de treball. Ens avalen més de 2.000 clients que són empreses i institucions, especialment del sector farmacèutic, tecnològic, alimentari, metal·lúrgic, etc.

Traducció de patents

Procés de traducció de patents amb Ampersand

Creiem que un punt diferencial d'Ampersand és la capacitat de combinar un procés de pressupost àgil amb un preu i un termini precisos.

 • 1
  Assignació d'un equip

  La traducció de patents amb Ampersand comença amb l'assignació d’un gestor de projectes que treballa amb un equip de traductors i especialistes en el camp de l’invent, tots ells subjectes a un acord de confidencialitat.

 • 2
  Procés de traducció

  El document passa per diversos processos de traducció i revisió subjectes a la mateixa confidencialitat, així com a una anàlisi de qualitat interna per garantir la qualitat lingüística i especialment la precisió tècnica.

 • 3
  Lliurament segur

  Les estrictes mesures de seguretat i confidencialitat romanen fins al lliurament, per al qual es recorre a empreses de missatgeria capacitades per a aquest tipus de tasques i a valises de seguretat, i el nostre compromís roman després del lliurament.

Especialistes en traducció jurada de patents

En alguns casos, perquè la traducció d’una patent sigui vàlida en un país diferent d’aquell on s’ha registrat és necessari que sigui jurada. Pot passar, per exemple, en un procediment judicial. A Ampersand tenim un equip de traductors jurats certificats pel Ministeri d’Afers Exteriors per a traduccions de patents que requereixen certificació oficial. Per la diferència de preu entre una traducció tècnica d’una patent i una traducció jurada, és important que el client consulti al seu representant legal o l’organisme que exigeix la traducció si ha de ser jurada necessàriament.

Traducció jurada de certificats

Preguntes freqüents sobre traducció de patents

Encara teniu preguntes sense resposta i necessiteu posar-vos en contacte amb nosaltres?

Contacte
Per què necessito traduir una patent?

Segons l’OMPI (Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual), les patents són drets aplicables al país on es concedeixen, de manera que si una empresa o institució vol assegurar-se els drets d’explotació de la seva idea en altres països ho ha de sol·licitar, i aquesta sol·licitud demana la traducció del document de patent original.

Quant costa traduir una patent?

El preu de les traduccions de patents és molt variable, ja que depèn de molts factors. Igual que en altres tipus de traducció, hi influeixen la urgència, la longitud del text i el seu format. També caldrà valorar el nombre de llengües en què s’hagi de presentar la traducció. A més, si es recorre a una empresa que ofereix alts estàndards de confidencialitat aconseguits mitjançant una inversió tecnològica, legal i de recursos humans i no a professionals freelance sense suport legal suficient o a empreses amb una capacitat de control limitada sobre la divulgació d’informació, aquesta inversió s’ha de repercutir en el pressupost.

Quant es triga a traduir una patent?

Depèn de la patent. Pot caldre una setmana o diverses. En els casos en què ja hem traduït diverses patents per a la mateixa empresa o institució, les memòries de traducció i el glossari específic que elaborem per al client agilitaran cada nova traducció. Si voleu saber el termini de traducció del vostre document amb precisió, demaneu-nos un pressupost sense compromís enviant-nos el material que voleu traduir i establirem el termini concret, que respectarem escrupolosament.

Com assegureu una traducció precisa i lingüísticament de qualitat en el mínim temps possible?

Mitjançant un procés que combina un gestor del projecte i que comprengui les necessitats del client i la singularitat del titular de la patent, la selecció del millor traductor per a cada cas, que domini tant la terminologia tècnica i legal com el mercat d’origen i destinació, i una revisió exhaustiva de la traducció mitjançant un control de qualitat intern.

Traduïu patents en totes dues direccions, és a dir, perquè tinguin efecte a Espanya o a l’estranger?

Sí. Posem a la disposició dels nostres clients un equip propi de traductors especialitzats en les llengües més sol·licitades a nivell europeu (anglès, francès, alemany, italià, rus, polonès, neerlandès i portuguès). També assumim encàrrecs en altres llengües, com el japonès, l’àrab o el xinès. Demaneu-nos informació sobre preus i terminis.