Què són els diccionaris virtuals del Wordreference?

Ampersand

Tots coneixem el portal de Wordreference i ja n’hem tractat les funcions principals anteriorment. En aquesta entrada us volem explicar una funció de les que incorpora el portal: els diccionaris virtuals.

L’anglès com a llengua pont

Com que l’anglès és la llengua franca, és fàcil que proliferin a la xarxa diccionaris bilingües d’anglès a moltes altres llengües. El que no és tan habitual és trobar diccionaris en línia de consulta gratuïta d’altres combinacions que no passin per l’anglès, com ara castellà-grec o neerlandès-japonès, per exemple.

I Wordreference ha volgut omplir aquest buit amb els seus diccionaris virtuals.

diccionaris virtuals, wordreference, diccionaris en línia

Com funcionen els diccionaris virtuals?

Els diccionaris bilingües en línia són bases de dades que relacionen una paraula amb una altra, o sigui que Wordreference relaciona un mot amb el seu equivalent en un tercer idioma passant per la traducció en anglès. D’aquesta manera, les possibilitats de combinar idiomes són gairebé il·limitades.

Per exemple, si definición correspon a definition en anglès i definition és definição en portuguès, podem saber que definición és definição.

Els diccionaris virtuals són una font fiable?

Tot i l’aparent eficiència d’aquests diccionaris, no hem d’oblidar que es tracta de diccionaris creats a partir de relacions indirectes passant per l’anglès. Per tant, segurament no són tan fiables com altres diccionaris i aconsellem fer-ne un ús prudent. Per exemple, ens poden servir per fer una primer cerca i orientar-nos per després contrastar la informació en una altra font més consolidada.

Malgrat tot, aplaudim iniciatives com la dels diccionaris virtuals, i de Wordreference en general, que contribueixen a compartir els coneixements lingüístics a la xarxa.

I encara un parell d’eines més…

Us recomanem que feu una ullada a les llistes de Wordreference, que agrupen termes en anglès per temes. Tothom hi pot contribuir i són ideals si voleu ampliar vocabulari d’un tema determinat i veure’n la traducció a un altre idioma.

Finalment, per si no ho sabíeu, també podreu trobar-hi un conjugador de verbs en castellà, francès i italià.