Llibres de Jamaica: no tot és sol i reggae

Ampersand

Què us ve al cap, quan penseu en Jamaica? Palmeres, mar… i Bob Marley, oi?

Doncs l’illa no s’acaba aquí. Aquesta setmana us fem dues propostes de lectura que van una mica més enllà (una sí que està relacionada amb el cantant més famós del país).

Quins llibres de Jamaica podem llegir?Jamaica, llibres de Jamaica

Per una banda, us recomanem A Brief History of Seven Killings, de Marlon James, obra guanyadora del Man Booker Prize 2015. És un mosaic impressionant, una obra coral que ens descobreix la vida quotidiana a Kingston i les lluites entre màfies, que arriben fins a Nova York. Un llibre brutal que, si podeu, us recomanem que us llegiu en anglès, ja que l’autor hi reprodueix el dialecte propi de Jamaica. No sabem si en castellà i en català s’ha aconseguit reflectir, això.

Per altra banda, també us recomanem Here comes the sun, de Nicole Dennis-Benn. És la primera novel·la de l’autora, que és col·laboradora habitual de diverses publicacions en línia. Hi trobareu una història dura, com l’anterior, però més centrada en la diferència entre classes. L’autora va néixer i es va criar a Jamaica, però ara viu als Estats Units. Podreu saber per què si llegiu aquesta entrevista de The New York Times.

Propera parada: Austràlia i Nova Zelanda, les antípodes.

[table id=22 /]