Llegir per viatjar: fem la volta al món amb els llibres

Ampersand

llegir per viatjarLlegir és fantàstic. I viatjar, també. L’oportunitat de conèixer altres països, altres maneres de viure, altres maneres d’urbanitzar, altres costums, gent que té altres aspectes o que parlen altres idiomes, és temptadora. Però també pot ser molt car.

Llegir per viatjar

Una manera més econòmica de viatjar és llegir. Un bon llibre ens pot transportar a una altra realitat i fer-nos veure, com si fos una pel·lícula, l’entorn on passa la història que ens explica. I només haurem de pagar el preu que ens costi el llibre. Que serà zero, si l’agafem en préstec d’una biblioteca.

Aquest estiu, doncs, us proposem fer la volta al món llegint, sense moure-us del sofà o la cadira a la fresca, amb la vostra beguda preferida a l’abast de la mà, sense suar ni facturar maletes i sense retards. Cada setmana us recomanarem històries que passen en un lloc diferent del món, de manera que farem la volta al globus terraqüi i visitarem llocs als quals, potser, ni us havíeu plantejar d’anar.

Primera parada: Nigèria

Comencem el viatge en un dels països africans que diuen que té més potencial: Nigèria. Aquest potencial no només és econòmic, sinó que també té a veure amb la seva literatura. Us recomanem aquests tres llibres:

Things fall apart, de Chinua Achebe (1930-2013), un autor consagrat que situa aquest relat a la Nigèria postcolonial. La seva feina ha estat reconeguda amb nombrosos premis i guardons, entre els quals destaca el Man Booker Prize.

Americanah, de Chimamanda Ngozi Adichie (1977). Aquest llibre ens explica la història d’una noia que emigra de Nigèria als Estats Units. Aquesta autora és una dona de caràcter, ben coneguda pel seu discurs «We should all be feminists», que podeu comprar en forma de llibre o veure a YouTube.

The fishermen, de Chigozie Obioma (1986). Autor jove que amb aquesta novel·la, la primera que publica, va aconseguir ser finalista del Man Booker Prize 2015. És una història tendra i dramàtica alhora que ens porta la infantesa de quatre germans i que podeu trobar en anglès, català i castellà.

Propera parada: Brasil. Olimpíades tropicals.

[table id=21 /]

Photo via VisualHunt