Amazon Kindle: perquè ens encanta llegir

Ampersand

Tot traductor gaudeix de la lectura, i el llibre electrònic s’està convertint en una de les eines més utilitzades per llegir perquè ofereix força prestacions que el converteixen en un dispositiu molt pràctic.

Llegir amb Kindle: més que lectura

eReader, llegir amb kindleAl mercat trobem molts llibres electrònics (Kindle, Kobo o Tagus, entre altres), però aquí ens centrarem en el Kindle d’Amazon, el llibre electrònic que té una quota de mercat més gran gràcies, segurament, al fet que el seu catàleg de llibres és el més potent i complet del mercat. De tota manera, també podem obtenir llibres electrònics per a Kindle en altres plataformes, encara que de vegades calgui fer una senzilla conversió de format.

En un món dominat pels aparells electrònics, les tauletes tàctils tipus iPad també ens poden servir per llegir, però el llibre electrònic presenta més avantatges: el pes d’aquests dispositius és menor i podem llegir amb una sola mà, la llum integrada regulable del Kindle és una llum que no cansa la vista, i a la seva pantalla no s’hi reflecteix la llum del sol. En aquest sentit, la novetat d’un dels últims models, el Kindle Voyage, és un sensor que s’encarrega d’ajustar la quantitat de llum que emet cap a la pantalla en funció de l’entorn; així, si és fosc la il·luminació baixa perquè no ens molesti als ulls.

Altres prestacions per llegir amb Kindle

Però això no és tot. Els últims models tenen un diccionari integrat, cerca a la Viquipèdia i traductor a diversos idiomes. Així, si marquem una paraula, el Kindle ofereix automàticament la definició del diccionari, sense connexió a Internet, i també la busca a la Viquipèdia i n’ofereix la traducció a l’idioma triat sempre que estiguem connectats a una xarxa Wi-Fi. Per tant, llegir en un altre idioma ens resultarà molt fàcil.

Diccionari integrat del Kindle, llegir amb kindle

Una altra prestació interessant avui dia és la possibilitat d’afegir notes al text i exportar-les a l’ordinador o compartir els passatges que subratllis o et semblin rellevants a Facebook o Twitter, així com veure quins són els passatges que altres lectors han considerat interessants.

Per acabar, destaquem una altra funció per a aquells que volen aprofitar el temps al màxim: el temps de lectura (time to read), que mostra el temps que queda fins al final del capítol o del llibre, s’ajusta a la teva velocitat de lectura i es va actualitzant a mesura que els teus hàbits canvien. Si ets un amant de la lectura i estàs a l’última en tecnologia, amb el Kindle no et quedaràs mai més a mig capítol.