Austràlia i Nova Zelanda, aquestes grans desconegudes

Ampersand

Kiwis i cangurs. Territori pràcticament verge i desert. Què més sabem, d’Austràlia i Nova Zelanda? Que són a l’altra punta de món, literalment. A part d’això i d’alguns edificis o ciutats… en coneixem alguna altra cosa?

Avui us recomanem la lectura de tres llibres molt diferents que us poden ajudar a fer-vos una idea de la vida als antípodes.

Històries d’Austràlia i Nova ZelandaAustralia, Austràlia i Nova Zelanda

Comencem per The Luminaries, d’Eleanor Catton, obra guanyadora del Man Booker Prize 2013. Es tracta d’un llibre immens, tant pel que fa al volum (si podeu, llegiu-vos-el amb un llibre electrònic) com a la història que explica, que ens porta a la Nova Zelanda de fa cent-cinquanta anys, quan tot estava per fer. Arran d’un assassinat, l’autora ens fa entrar en la vida d’aleshores, no gaire diferent del que hem vist a les pel·lícules del Far West americà.

Més a prop nostre en el temps trobem The Narrow Road to the Deep North, de Richard Flanagan, un autor molt conegut a Austràlia i que fa poc ha arribat a casa nostra. El llibre que us recomanem també va ser Man Booker Prize (2014). Hi trobareu explicada una versió de la segona guerra mundial que nosaltres desconeixem: el front del Pacífic i els camps de presoners dels japonesos (si heu vist la sèrie Tenko, us la recordarà una mica). L’edició en català, amb el nom L’estret camí cap al nord profund, és excel·lent (editorial: Raig Verd; traductora: Josefina Caball).

Finalment, ja en els nostres dies, hi ha una història del conegut detectiu Harry Hole que passa a Austràlia: El rat-penat. En aquesta ocasió, Jo Nesbø, un dels autors noruecs més populars avui dia, envia el seu personatge preferit a resoldre l’assassinat d’una ciutadana noruega en aquest país tan llunyà. El que descobrirem, a part de l’assassí, és com es tracten temes com ara l’homosexualitat o els aborígens a Austràlia.

Trobareu tots tres llibres en català, castellà i anglès.

Propera parada: Japó. Continuem amb destins exòtics.

[table id=23 /]


Photo credit: publicdomainphotography via Visual Hunt / CC BY-SA